Soğan Kürü Ve Yararları

Soğanın Ve Kürünün İlginç Yararları

Sevgili benim için baş tacı olan soğan için kısa bir tanım yapalım. 100 gram soğan yaklaşık olarak 38 kalori eder. İçerisinde kükürt, b1 vitamini, b2 vitamini, b3 vitamini, c vitamini, e vitamini, folikasit, sodyum, kalsiyum, potasyum ve lif gibi daha birçok değer barındırmaktadır. Birçok yemeğe tat veren soğan sadece lezzet için değil, sağlık içinde kullanılmaktadır. Şimdi kısaca soğanın nelere iyi geldiğini sizlerle beraber öğrenelim.
Soğan kürünün yararları nelerdir beraber biraz göz atalım;
İçinde bulunan sulfosid sayesinde aynı sarımsak da olduğu özellikle kış aylarındaki gribal enfeksiyonlara karşı vücudumuzu müthiş bir şekilde koruma altına almaktadır.
Vücudumuzdan devam ediyoruz ve soğanı kokladığınız zaman burunda bulunan mecralarını temizlediği saptanmıştır. Buruna iyi gelir.
Eğer kulağınızda bir ağrı yada bir iltihap var ise özellikle bebeklerde çocuklarda olabilir. Bunun için yine soğandan yardım alabilirsiniz. Ağrı olan bölgeye birkaç damla soğan suyu damlatılması ağrıyı mutlaka dindirecektir. Kulağa iyi gelir.
Aynı şekilde gözünüzde olan bir iltihap var ise bunun geçmesi için yine soğan suyundan mutlaka faydalanmalısınız. Göze iyi gelir.
Yemeklerde salatalara konulduğundu zaman iştah açıcı ya da kapatıcı özelliği bulunmaktadır.
İştah kapatarak vücuttaki yağın yakılmasını sağlamaktadır. Kilolara iyi gelir.
Vücuttaki yağı yakarak, içerde bulunan damarların da temizlenmesini sağlamaktadır. Damarlar temizlendikçe vücuda daha fazla kan gelir, yani kan gelen yere can gelir. Bu sebep ile ciltteki kırışıklara, çatlaklara çok iyi gelmektedir. Cilde iyi gelir.
Şeker hastalığına da iyi gelir. Şekeri dengeler. Şekere de iyi gelir.
Bir kadın rahatsızlığı olan çikolata kisti olarak bilinen endometriosis miyomlarının oluşumunu engeller ve tedavi edici özelliğe sahiptir. Kadınsal hastalıklara bile iyi gelir.
Kadınlardaki adet düzensizliğine iyi gelmektedir.
Kadınlarda erken yaşarlar da görünen menepozun olumsuz etkilerine iyi gelmektedir.
Vajinada oluşan akıntı gibi problemlerinde aynı şekilde azalıp yok olmasını sağlamaktadır.
Bu bilgiler soğan kürünün düzenli yapıldığı zaman iyi gelir cümlesi ile tamamlanan cümlelerdir. Her cümlenin sonuna bunu da yazamaz oldum için buraya not düştüm. Bu sebeple yazdım gitti çünkü; soğanın değerini bilin.

Yorumlar