Soğan ve Kuru Hakkında İki

Soğan Kürü Ve Sağlık

Soğanı genel olarak anlat anlat bitiremiyoruz. Bu soğan için attığımız üçüncü başlık oldu galiba. Bu yazımız da ise soğanın özellikle bayanlar için olan soğan kürünün nasıl yapıldığını anlatacağım.
Diyet için yapılan soğan kürü; malzemeler saç için yapılan soğan kürü ile aynı şekilde yapılmaktadır. Bu sebep ile malzemelerde aynı olmaktadır. Bir baş soğan ve yeteri kadar yani bir su bardağı 200 ml kadar su gerekli. Bu su temiz hazır olan su ya da kaynatılmış sonrasında soğutulmuş su olabilir.

Soğan kürü yapılışı; aldığınız soğanı temizlemek için sudan yada sirkeli sudan geçirerek dezenfekte edin. Kabuklu olarak kullanacağımız ve sonrasında bunu içeceğimiz içi bu adım önemlidir. Bu tek kullanımlık olduğu için daha pratik olsun diye küçük bir cezveye bir su bardağı suyu koyun ve kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan sonra kuru soğanı ikiye ve ikiye bu sizin tercihinize kalmış kesin ve içine koyunuz. Bir beş dakika daha soğan ile beraber kaynamasını sağlayınız. Ardından süzerek hafif soğumasını bekleyelim.  Karışımı ne çok sıcak ne soğuk olarak değil dediğim gibi ılık olarak tüketilmelidir. Bu karışımı detoks niyeti ile de yapabilirsiniz. Diyet içinde diyet içinde yapar iseniz sabah hariç öğlen ve akşam yemeklerinizi yemeden 15 dakika öncesinde içiniz. Bu karışım her zaman taze olarak öğün öğün hazırlanmalıdır. Kesinlikle mor ve beyaz kabuklu değil bunun yerine açık kahverengi olan soğan kullanılmalıdır. Küre altı ayda bir 15 gün yapmalısınız.  Bir önceki ya da bir sonraki yazılarımda da soğanı anlatacağım. Bazı konular vardır, bazı insanlar vardır ve bazı besinler vardır anlata anlata bitiremeyiz. Soğan da bunların en başında gelmektedir. Nimle
Yazdım gitti çünkü; soğan kürünü daha yapmadım ama bende denemek istiyorum. Sizden de deneyenler var ise lütfen yorumlarını benimle paylaşırsa sevinirim. Saç için olan kür çok iyi ve güzel geliyor hiçbir şekilde yan etkisi de yok ama bu içilecek bir tarif olduğu için daha dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum. Sağlıklı kalmanız dileğiyle.

Yorumlar