Diyet Yaparken Yapılan Yanlışlar

Diyet Yaparken Yapılan Yanlışlar
Diyet demek her zaman bana hoş gelmese de biz öyle devam edelim. Sağlıklı beslenmek için yapılması gereken adımlar olduğu gibi tam tersi kaçınılması gereken durumlarda vardır.  Bunların en başını bana göre stres geliyor.
Diyet yaparken yapılan yanlışlar madde bir:

Neden ilk madde stres,  Çok basit size stres dediğim zaman aklınıza ilk gelen kelime nedir? Benim mutsuzluk olur,  tahminen sizin de vereceğiniz cevaplar buna benzer durumlar olacaktır.  Üzüntü,  keder, hüzün, keder ya da sinir gibi terimler de beraberinde gelecektir.  Aslında işin özü stresli iken hiç bir eylemi doğru şekilde gerçekleştiremeyiz.  Herşeyi yanlış yaparız.  Yemek yemek de bunun içindedir.  Stresli iken nasıl neden yediğimizi bilmeden o sinir ile çok şeyi gözden kaçırabiliriz.  Bunun önüne geçebilmek adına stresten uzak durmalısın.  Mutsuzluk veren sana ne varsa onu sana mutluluk vereceği şekilde çevirmelisin ya da onu bırakmalısın.  O senin gibi olamıyor ise sen de uğraştın olmadı ise vazgeçmek en doğrusu olabilir.  Herşey senin elinde iyi olan da kötü olan da.  Stres uzak durulması gereken bir durum olsa da günümüz şartlarında bu maalesef o kadar mümkün olan bir durum değil,  Bu çok zor. Güler yüzlü olmak hep kazandırır.  Bunu deneyin.  Sorun ne işe üstüne daha olumsuz durumlar ekleyin ve öyle düşünün.  Beterin beteri vardır durumu.  Çözümsüz hiç bir problem yoktur. Bunları mutlaka deneyin.  Bir nefes alın.
Diyet yaparken yapılan yanlışlar madde iki:

Stres,  umarım geçti ve şuan biraz daha rahatsınız o zaman diğer adım uyku. Uykusuzluk çok kötü oda stres yapıyor.  Birbiri ile bağlantılı olan durumlar.  Uyuma alışkanlıklarınızı gözden geçirin. Herkesin kendine göre bir biyolojik saati var. Sizin de var.  Bunu da siz biliyorsunuz,  buna göre kendinizi ayarlayabilirsiniz.

Diyet yaparken yapılan yanlışlar madde üç :
Kendimize olan güveni asla yitirmemek. Umutsuzluğa kapılmak, yaptığınız bir hatada bütün diyeti bozmaya yönelik çalışmalar yapmak, en yanlış davranışladır. Lütfen tekrar deneyin.

Yorumlar