Diyet Yapma Sağlıklı Beslen

 Diyet Yapma Sağlıklı Beslen

İnsan yaşamı boyunca birçok evreden geçerek büyür. Doğar ve anne sütüne ihtiyaç duyar. Kendi gıda alamayacağı için anne sütü ona en iyi gelecek olan ve sağlıklı beslenmesini karşılayan annenin her ay bebeğinin büyümesine göre içeriği değişen sütüdür. Anne sütü çok mucizevi bir gıdadır. Anne sütünün faydalarını anlatmak ile bitiremeyiz ama bizim konumuz bu değil. Konumuza geri dönelim.

Diyet yapma sağlıklı beslen derken bunu öncelikle yaşam stilimiz haline getirmeliyiz. Anne sütü evresi geçtikten sonra büyürken okul dönemine kadar olan kısımda en önemli kişiler anne ve babalardır. Onlar sizlere neyi ne kadar vermeleri gerektiğini bilirse; sizde buna göre doğru seçimleri sunarsa sizde daha sağlıklı bir yaşam sürersiniz. Okul çağına gelindiği zaman ise aynı şekilde okulda beslenme alışkanlığı doğru şekilde kazanılmalı. Okul zamanında yediğiniz sağlıklı gıdalar zekanızı da etkiler. Ne kadar doğru ve sağlıklı şekilde beslenirseniz, kendinize o kadar değerli hissedersiniz. Bazen bu dönemlerde ergenlik ile birleştiğinde yanlış yollara gidiliyor. Özellikle ergenlik dönemi içinde her çocuk mutlaka kilo almaktadır. Bu neden ile mutlaka yediklerine daha da bu dönemde dikkat etmelidir. Böylece bu dönemi belki de daha az stresli, daha az kilolu ya da daha az sivilceli şekilde atlatabilirsiniz. Ergenlik dönemi bittiğinde artık gerçek anlamda diyet yapma sağlıklı beslen adımına geçebilirsiniz. Artık büyümüş kendinize olan öz güveniniz gelmiş olur. Kendiniz için değişikliklere hazır olmuş olursunuz. Kendi yemeklerinizi kendiniz yaparak ilk adımı atabilirsiniz.

Diyet yapma sağlıklı beslen uygulaması için sizlere en başından beri anlatmak istemiş olduğum bunun doğumdan itibaren gelmiş olduğudur. Siz bunu hayat standarttı olarak devam eder iseniz, hayatınızın bir döneminde kilo verme problemi yaşamazsınız.

Yorumlar